Енергийни източници

Енергийни източници

blank image
blank image
Термовъздушна енергия

Термовъздушна енергия

Все още сравнително слабо позната на широката публика, термовъздушната енергия е много интереснo и ефективно решение за поддържане на идеалната температура в дома Ви

» повече

Електроенергия

Електроенергия

Днес отоплението с електроенергия е еднакво добре адаптирано както към начина Ви на живот, така и към интериора. То е и едно изключително икономично решение, както по отношение на цената, така и по отношение начина на употреба.

» повече

Дървесина

Дървесина

Количеството СО2 отделено при изгаряне на дървесина е сравнимо с това, което се отделя при естественото й разграждане, което я превръща в източник на енергия, адаптиран към опазването на екосистемата.

» повече

Мазут

Мазут

При изгарянето на 1 кг. мазут се отделят около 12 kWh енергия, което го прави гориво с добро качество и на добра цена. Благодарение на новите технологии, котлите работещи с мазут достигат КПД 90%, което гарантира допълнителна икономия.

» повече

Природен газ

Природен газ

След петрола и въглищата, това е третият най-използван източник на енергия. Ресурсите от природен газ са сравнително големи – счита се, че ще са достатъчни за още около 100 години при сегашните нива на потребление.

» повече

Слънчева енергия

Слънчева енергия

Слънчевите лъчи отдават енергия (топлина и светлина), която може да бъде уловена и използвана във Вашия дом. При постоянните колебания в цените на петрола и природния газ, слънчевата енергия придобива все по-голямо значение като надежден и екологичен източник на енергия.

» повече

Геотермална енергия

Геотермална енергия

Все още сравнително слабо позната на широката публика, геотермалната енергия е много интересна и подходяща за поддържане на идеалната температура в дома Ви. Принципът се крие в използването на допълнителните калории, съдържащи се в почвата.

» повече

Уважаеми клиенти,
във връзка с предстоящото цялостно обновяване на сайта,
информацията в него временно няма да бъде актуална.

Моля да ни извините за причиненото неудобство.

До пълното обновяване на сайта
можете да намерите пълна и детайлна информация,
за продуктите марка Атлантик на www.bgr.bg