Нашите решения Как да спестим

Как да спестим

blank image

Програма за кредитиране на енергийна ефективност в дома REECL

REECL e програма за кредитиране на енергийната ефективност в дома, която предлага на домакинства или сдружения на собственици целеви кредити и безвъзмездна помощ. В списъка със сертифицирано оборудване по програмата са включени термопомпите Atlantic и термодинамичният бойлер Explorer. Повече информация можете да получите на сайта на програмата: http://www.reecl.org/

Програма за енергийна ефективност и зелена икономика BEECIF

Програмата за енергийна ефективност и зелена икономика BEECIF е съвместна инициатива на българското Министерство на икономиката, енергетиката и туризма и Европейската банка за възстановяване и развитие, насочена към насърчаване на устойчивите енергийни решения за малки и средни предприятия.В списъка със сертифицирано оборудване по програмата, са включени всички термопомпи Atlantic. Повече информация можете да получите на сайта на програмата: http://www.beeciff.org/

Някои съвети за пестене на електроенергия

  • Уверете се, че отоплителната ви система се включва само когато имате нужда от нея, като за целта извършете необходимите настройки на таймери и/или програматори.
  • Дръжте вратите и прозорците затворени, когато отоплението е включено – разходите за отопление могат да намалеят с една трета, когато ограничаваме количеството на студен въздух, който влиза в помещенията.
  • Препоръчва се температурата във всекидневната да е в диапазона между 18-21°C и не повече от 18°C в другите стаи.
  • Ако имате неработещи комини, поставете специален капак на комина, за да се намали загубата на топлина.
  • Около една трета от всички загуби на топлина в един неизолиран дом се губи през стените. Изолирайте всички кухини в стените.
  • Проверете врати, прозорци, пощенски кутии и отвори на ключалки. Пресметнете и ще установете, че ако са добре изолирани, можете да спестите от това 25 лв. на година.
  • Термостатът на бойлера за топла вода трябва да е на 60°C. При по-ниска температура може да оцелеят бактерии, които причиняват болести. Всяка по-висока температура е прахосване на енергия и може да ви опари.

 

Уважаеми клиенти,
във връзка с предстоящото цялостно обновяване на сайта,
информацията в него временно няма да бъде актуална.

Моля да ни извините за причиненото неудобство.

До пълното обновяване на сайта
можете да намерите пълна и детайлна информация,
за продуктите марка Атлантик на www.bgr.bg